Direct informatie: 0529 851110

Woningtaxaties

Taxateur Sallandse Huizen

Voor taxaties bent u bij Sallandse Huizen aan het juiste adres. Een taxatie kan noodzakelijk zijn :

  • voor het verkrijgen van een hypothecaire geldlening bijvoorbeeld in het kader van de aankoop of de verbouwing van een woning.
  • bij successie of een boedelscheiding.
  • bij het nemen van een aan-/of verkoopbeslissing voor een woning.

Na het maken van een afspraak zal de makelaar het pand taxeren. Waarbij onder andere gekeken wordt naar de ligging en de directe omgeving van de woning, de staat van onderhoud, de inhoud, de constructie en de gebruikte materialen. Tevens wordt er onderzoek gedaan naar eventuele bijzondere rechten en verplichtingen die op het object zouden kunnen rusten door navraag te doen bij onder andere het Kadaster. De Sallandse Huizen makelaar is SCVM gecertificeerd. De uitgebrachte taxatierapporten worden door de Nationale Hypotheekgarantie (de NHG), door alle banken en verzekeraars alsmede door de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond erkend.

Nationale Hypotheek Garantie

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) werd in 1993 opgericht op initiatief van het voormalige Ministerie van VROM en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) met als doel het creëren van een duurzaam gunstig klimaat voor de financiering van het eigen woningbezit in Nederland. Het WEW verstrekt daartoe de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Indien de woning onverhoopt moet worden verkocht en de opbrengst is lager dan de hypotheekschuld, betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Voor de meeste mensen is de aankoop van een woning de grootste investering van hun leven. Een hypotheek betekent een financiële verplichting voor de aankomende tientallen jaren. Naast de kosten is het daarom belangrijk om ook rekening te houden met eventuele risico’s.

 

Taxatie tarievenoverzicht

Alle hieronder genoemde tarieven zijn inclusief btw en kadastrale kosten.

Taxaties zonder NHG/NWWI (Keurmerk)Tarieven
Woonoppervlakte tot100 m2€495,-
Woonoppervlakte tussen 100 m2 en 175 m2€545-
Woonoppervlakte boven 175 m2€595,-

 

Taxaties met NHG / NWWI (keurmerk)Tarieven
Gevalideerde taxaties tbv NHG of banken€ 50,- (extra in rekening gebracht)

Bij extra kadastrale recherche / grote verbouwingen / appartementen wordt €60,- incl. BTW extra in rekening gebracht.

Taxatie regio

Sallandse Huizen | Burg. Backxlaan 333 | 7711 AD Nieuwleusen | Tel. 0529 - 851110

© Copyright 2024

Makelaardij Sallandse Huizen